Aardbeienkwekerij Danny van der Spek

 
 

Product: aardbeien (Sonata’s)
Locaties: 1
Oppervlakte: 24.600 m2
Certificaten: GlobalG.A.P., Planet Proof.
Telersvereniging: The Greenery
 


 

Die heerlijke, zachte aardbeien komen straks ook vanuit de nieuwe kwekerij van Danny van der Spek. De aardbeien worden verkocht door The Greenery. In 2019 heeft Danny van der Spek deze kwekerij gekocht. Een zeer complete kas, eigenlijk heeft hij alleen de teeltgoten aangeschaft om de kas geschikt te maken voor aardbeien.

 

Tuinbouwcluster is een groot voordeel

De bedoeling is telkens de tuin voor de helft ‘vol’ te zetten met aardbeienplantjes. Dit is mogelijk door de tussengevel. Voor Danny van der Spek is het oogsten van aardbeien helemaal nieuw. Juist doordat hij onderdeel uitmaakt van het tuinbouwcluster en kan profiteren van onder andere de vrijgekomen warmte, is deze teelt rendabel te maken. Daarnaast kan hij door deze teelt de arbeid goed verdelen. Waar we voorheen weleens goede uitzendkrachten weg moesten sturen, kunnen ze nu door werken in de aardbeienteelt. De kwekerijen wisselen elkaar goed af qua arbeidsinzet.

Continue aardbeien

De eerste aardbeienplantjes worden rond 15 oktober gezet, de verwachting is dat de eerste aardbeien rond kerst geoogst kunnen worden. Van de teelt kan zo’n 8 tot 9 weken geoogst worden. De teelt in de 2e helft van de kas wordt rond 5 december gezet. Vier keer per jaar zet Van der Spek nieuwe aardbeienplantjes in de kas.

Aardbeien worden met de hand geplukt en direct in de bakjes gedaan. Op de plukkarretjes is ook een weegschaal te vinden om zo het juiste gewicht af te wegen.  De aardbeien worden dus in de kas al verkoop klaar gemaakt.

 
 

Contactgegevens
 

Aardbeienkwekerij Danny van der Spek

Anthony Lionweg 28
2661 DX Bergschenhoek
010 5215183